MóraCraft

Eredmények

1 helyzet

2 helyzet

3 helyzet

 

                                                                                     Szülői tájékoztató a MóraCraft programmal kapcsolatban

                                                                 

                                                     

                                                                           Tisztelt Szülők!

A MóraCraft programot alapvetően felső tagozatos diákok részére találtam ki, de a rendkívüli érdeklődés miatt az alsó tagozatos diákok is csatlakozhatnak hozzá.

A programunk célja, hogy a gyerekek iskolához való kötődését a kreativitásuk megmunkáltatásával erősítsük olyan módon, hogy az iskola lehető legélethűbb másolatát szeretnénk a gyerekekkel közösen/csapatokban megalkotni. Az elkészült épületekről pedig egy iskolát népszerűsítő videót szeretnénk készíteni.

Ehhez, a Minecraft (java-s) számítógépes verzióját hívjuk segítségül. A gyerekeknek lehetőségük lesz mind az iskolából, mind otthonról felcsatlakozni arra a szerverre, ahol közösen építkezünk. Mivel a játék kb. 8000Ft-ba kerülne normál esetben, ezért a jelentkezők számára biztosítok külön erre a célra egy ingyenes klienst.

Bár a játék igen ismert a gyerekek körében, azon szülők számára, akik nem ismerik, és aggódnak a videójáték használata miatt, vagy kérdésük lenne, szívesen válaszolok, vagy tartok bemutatót a játékról szerda és péntek kivételével, 15:00-16:00 között az iskola számítástechnika termében.

A játék PEGI 7-es besorolású. A PEGI-t Európa-szerte használják és elismerik, és az Európai Bizottság lelkes támogatását is élvezi. A játék besorolásáról az alábbi linken olvashatnak:

https://www.igdb.com/games/minecraft/age_rating

A játék futtatásához számítógépre lesz szükség, mivel a telefonos, XBOX360-as és egyéb platformok nem kompatibilisek a PC-s verzióval. A program gépigénye nem túl magas, ezért szinte minden számítógépen futtatható.

Akinek technikai segítségre lenne szüksége Discordon (ez egy videó és hanghívásokra is alkalmas beszélgető program) megtalál engem,  Pordy#3912 néven. Szívesen segítek bárkinek emberi időpontban.

A szerver, melyre felcsatlakozhatnak a diákok, kreatív módban van, így a gyerekek kizárólag az építkezésre koncentrálhatnak. A szerver reggel 8 és este 8 (10) között lesz elérhető, hogy a gyerekek mindennapi tevékenységét ne zavarja.

A várhatóan nagy számú jelentkező miatt, minden osztály számára külön világot hozok majd létre, ahol zavartalanul tudnak a saját műveiken dolgozni.

A program során nem szabunk meg határidőket, azonban előre láthatólag a tavaszi szünet végéig lesz lehetőségük a diákoknak alkotni, utána már szeretnék a kész művek felvételeivel foglalkozni.

Azok a tanulók akik visszahozzák nekem a kitöltött szülői nyilatkozatot, megkapják tőlem a felhasználói nevüket és a hozzá tartozó jelszót.
Kizárólag ezzel a névvel és jelszóval tudnak a kapott kliensben csatlakozni a szerverhez.

Akinek nincs lehetősége otthonról csatlakozni, kötött időben (melyről érdeklődni személyesen lehet nálam), de maximum délután 16:00-ig lehet valamelyik nap az iskola számítástechnika termében.

Hogy se a napközit, se tanulási időt ne zavarja a program, azon diákok számára, akik csak az iskolából vehetnek részt a programban, egy beosztást készítünk, hogy mindenki egyenlően tudjon részt venni a játékban.

Pordányi Dávid

Discord

Ezen a felületen tudom karban tartani az egész programot, ezért az otthonról csatlakozók számára KÖTELZŐ a szerveren való megjelenés.

Az alábbi linket megnyitva lehet csatlakozni a MóraCraft szerverhez.

https://discord.gg/aHY8P7K

A csatalakozáshoz regisztrálni kell!

A program működik böngészőből, telefonon és számítógépen is.

Aki felcsatlakozott a szerverre, legyen szíves rámírni és megadni a nevét és osztályát. Köszönöm!

A szerverek várhatóan az őszi szünet után indulnak el.